Turisztikai látnivalók

Tunisz Tunézia fővárosa, ahol a lakosság csaknem 10 százaléka él és dolgozik, itt található az ország gazdasági-, adminisztrációs, és politikai központja. Az utóbbi néhány évtizedben bekövetkezett gazdasági fejlődés eredménye megfigyelhető, az újonnan épült külvárosok összevisszaságán, mely hűen tükrözi az ország problémáit.
Vallási épületek látogatásakor megfelelő öltözet viselése kötelező: nőknek térdet takaró szoknya, férfiaknak nadrág és vállat eltakaró felsőrész.

Városközpontja a Medina, ez a sűrűn lakott, fedett sikátorok és folyosók labirintusa, nyüzsgő kereskedelem, intenzív szín- és illat kavalkád, a legkülönbözőbb portékák, kézműves műhelyek, ajándékboltok sokasága jellemzi. A történelmi városrész i.e. 7. században kezdték építeni, a legrégebbi épület az Aziuna Mecset, mely építéséhez Karthagobol vittek 200 oszlopot. A közelben található a Souk I Attarine, a parfümkészítők utcája. A medinában található a hercegek, miniszterek hatalmas mauzóleuma a Tourbet I Bey.
Aghlabid Ez-Zitouna Mecset (Nagy Mecset), 723-ban Obeid Allah Ibn-al-Habhab építette, az új főváros tiszteletére.
1979 óta az UNESCO Világörökség része. A medinában több, mint 700 műemlék, palota, mecset, mauzóleum, iskola (madras), szökőkút található Almohad és Hafsid idejéből (12.-16.szd).
A Dar-al-Bey Palota, ezen az összes megforduló kor építészeti stílusa megtalálható.

A modern városrész, a Ville Nouvelle (Francia Kapu vagy Tengeri Kapu) kezdődik, melyet a Bourguiba sugárút szel ketté. Itt találhatóak a francia gyarmati korszak monumentális épületei.  A látványosságok közül nem szabad kihagyni a Szent Vincent de Paul katerdálist, melyet az összekevert építészeti stílusok tettek híressé (bizánci, gótikus, észak-afrikai).

A Bardo Múzeum, ami a 13. században Hafsid Palotája: a Római Birodalom legfontosabb gyűjteménye található benne,  más antik kori érdekességgel, mint például ókori görög, tunéziai és az arab időszakból.

Ez Zitouna Mecset
taken by Leandro's World Tour
El Abidine Mecset, Karthago
taken by  Leandro's World TourBardo Múzeum
taken by susieredshoes
Bardo Múzeum
by susieredshoes


Karthagó:

Sajnálatos módon annak idején a rómaiak igen alapos munkát végeztek a III. pun-római háborúban. Karthágo romjai a part  mentén északkeletre, számos ókori rommal található. Sétánk legjobb indulási pontja a Bysra hegy, innen kitűnő kilátás nyílik a romokra. Itt található a Nemzeti Múzeum és a Szent Lajos székesegyház. Az Amphiteátrum 15 perces sétára található, sajnos a megmaradt épületet romjainak darabjait építkezésre elhordták az idő folyamán. Az Antonine Fürdő méretei lenyűgöző látványt nyújt.

Sidi Bou Said

A macskakövekkel kirakott mediterrán jellegű kisváros Tunisztól északra található a Tuniszi öböl partján. Érdekessége, hogy a város minden épülete fehérre, ablakai ajtajai kékre vannak festve. Itt található az öböl leglenyűgözőbb tengerparti városa. Az itt található éttermek és kávézók kellemes kikapcsolódást nyújtanak.
Sidi Bou Said taken by Leandro's World Tour

 
 
 
impresszum | jogi nyilatkozat | kapcsolat                                                                                        Tunisz