Gazdaság, Közlekedés

Tunisz fő termékei a szőnyeg, textil és az olivaolaj. A turizmusból is jelentős bevétele származik a városnak.
A tunéziai kormány az ellenzékiek elnyomása ellenére jó irányba vezeti az országot. Az életszínvonal kiemelkedő az afrikai viszonyok közül, mely az éhínséget, a betegségeket és hajléktalanságot jelenti. Az igaz, hogy a cenzúra jelen van, a szabadságjogok korlátozottak, de még mindig alacsonyabb, mint más arab országban.
Az utóbbi időben a gazdaság fellendült, az infláció csökken, a GDP nő (5%).

Tunéziában a nők egyenjogúságnak örvendhetnek és kizárólag az egynejűség az engedélyezett.

Ben Ali előtt Bourguiba volt az első vezető akit felszólítottak Izrael állam elfogadása miatt. 1993-ban volt az első arab állam ahol izraeli vezetőket fogadtak, e tárgyalás következménye, hogy izraeli állampolgár szabadon utazhat Tunéziába.
Jelenleg Líbiával próbálnak tárgyalni a tengeri határokról, Málta és Tunézia között is gazdasági okok miatt van vita, a máltai tengeri olaj miatt.

Szőnyegek
taken by Leandro's World Tour
Szőnyegek a tetőn
taken by Cybjorg


Közlekedés

A város repülőtere: Tunisz-Karthagó Nemzetközi Repülőtér.
A növekvő fővárosi területen széleskörű tömegközlekedés buszhálózat, földfeletti könnyűvasút hálózat (le Metro), regionális vasúthálózat (le TGM) köti össze a környező déli területekkel.
Többsávos autóutak a város körül és növekvő magántulajdonban lévő autóval találkozhatunk Tunéziában.
Autópálya Sousse és Tunisz között található, mely hamarosan folytatódik Sfaxig.

A Metro leger 1985 óta közlekedik Tunisz utcáin, mint egyre növekvő tömegközlekedési hálózat. 

Tunézia legfontosabb hajókikötője Tuniszban található. Nagyobb kikötővárosok: Bizerte, Gabes, La Goulette, Sfax, Sousse.

 
 
 
impresszum | jogi nyilatkozat | kapcsolat                                                                                        Tunisz